Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva accessibilitat i elaborar informació estadística sobre els seus hàbits de navegació. Si segueix navegant-hi, considerarem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació a Política de Cookies.

No mostrar més aquest missatge

Govern corporatiu

Jaume Giró Ribas


Director General

Jaume Giró, nascut a Badalona el 1964, és director general de la Fundació Bancària Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, “la Caixa”, i membre de la Comissió d’Estratègia de CriteriaCaixa, SA.

És llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat de Navarra (1982-1987) i diplomat en Administració i Direcció d’Empreses per ESADE (1992-1993). Durant la seva etapa a la Universitat treballa al departament d’Opinió Pública, amb el catedràtic José Luis Dader, i col•labora amb el Diario de Navarra i La Vanguardia.

El 1987 s’incorpora a l’agència de notícies Europa Press, primer com a redactor i després com a cap de la secció d’economia a Barcelona. El 1990 entra a l’empresa Catalana de Gas com a cap de comunicació. El juny del 1991 és nomenat director de relacions externes de Gas Natural SDG, posició des de la qual dirigeix la comunicació i el disseny i la implantació de la nova marca d’aquest líder del sector gasista, fruit de la fusió de Catalana de Gas i Gas Madrid. El 1994 passa a ser director corporatiu de relacions externes del Grup Gas Natural, i el 1995 és nomenat també cap del gabinet de presidència. S’incorpora, amb 32 anys, al comitè de direcció del Grup.

El novembre del 2004 Jaume Giró és nomenat director general de comunicació i gabinet de presidència de Repsol YPF. A més, de maig del 2007 a juny del 2010 és president de PETROCAT, i d’abril del 2007 a abril del 2009 és conseller de PETRONOR.
El març del 2009 s’incorpora al Grup “la Caixa”, primer com a director executiu en les àrees de comunicació, marca, patrocinis i relacions institucionals, i després com a director general adjunt de CaixaBank, i el juny del 2014 és nomenat director general de la Fundació Bancària “la Caixa”. El 2018 entra a formar part de la nova Comissió d’Estratègia de CriteriaCaixa, braç inversor de la Fundació Bancària “la Caixa”. La missió d’aquest òrgan és la definició de línies estratègiques i l’avaluació de projectes i inversions.

La Fundació Bancària “la Caixa” és la primera fundació d’Espanya i la tercera del món per actius, just per darrere de la Fundació Bill i Melinda Gates i de la Wellcome Trust.

A més de les seves responsabilitats al Grup “la Caixa”, Jaume Giró és president de Corporate Excellence (Centre for Reputation Leadership), “think tank” sobre temes de reputació i intangibles que reuneix les 20 companyies principals de l’Ibex. És també president del Consell de Mecenatge de la Fundació Gran Teatre del Liceu. Així mateix, presideix el fòrum de debat Barcelona Tribuna, és vicepresident de la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País (SEBAP) i vicepresident de l’Associació de Directius de Comunicació (DIRCOM).

Última actualització: juny 2018

< Torna a Govern corporatiu