Operaţi în siguranţă cu Línea Abierta

Pentru a putea garanta siguranţa serviciului Línea Abierta oferit de “la Caixa” trebuie respectate întotdeauna aceste trei recomandări:

  1. ”la Caixa” nu solicită niciodată prin intermediul poştei electronice niciun fel de informaţii financiare sau personale de la utilizatorii săi, cum sunt parola, numărul cardului sau codul personal. (PIN).
  2. TOKEN-ul (dispozitivul de creare a semnăturii electronice) este folosit exclusiv pentru confirmarea operaţiilor şi în niciun caz nu se va cere mai mult de un cod pentru fiecare operaţie.
  3. În cazul în care “la Caixa” vă trimite un e-mail, în acesta figurează întotdeauna numele complet al clientului. În mesajele frauduloase în general nu apare niciun nume.

Pentru a accesa Línea Abierta


Trebuie să introduceţi numele dv. de utilizator şi codul secret (acestea sunt date personale netransferabile).
Pentru a garanta siguranţa trebuie să păstraţi confidenţialitatea acestor date.

Pentru a semna operaţiile, introduceţi cifrele afişate pe dispozitivul de creare a firmei. Codul generat de acest dispozitiv este cel care se foloseşte pentru a semna operaţiile.

 

Pentru a verifica dacă sunteţi în Línea Abierta


La iniţierea conexiunii la serviciul de bancă electronică, în partea de sus-dreapta a aplicaţiei Línea Abierta apare numele dv. complet şi datele ultimei conectări la sistem.

 

De asemenea, în partea de sus-stânga a aplicaţiei sunt afişate datele conexiunii actuale şi butoanele de modificare a parolei, lista conexiunilor şi deconectare.

 

În afară de aceasta, pentru a se asigura siguranţa maximă, sistemele folosite pentru funcţionarea serviciului Línea Abierta sunt supuse unei monitorizări permanente şi sunt revizuite şi actualizate periodic.
Pe lângă protecţia fizică a sistemelor informatice, se aplică cele mai moderne sisteme de securitate logică.