Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per recollir informació estadística sobre els seus hàbits de navegació i poder millorar i personalitzar la seva experiència oferint-li continguts que l'interessen. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Pot canviar la configuració o obtenir-ne més informació a Política de Cookies.

No mostrar més aquest missatge

Informació corporativa

Qui som

La Fundación Bancaria Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, ”la Caixa”, és el resultat de la transformació de la Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, ”la Caixa”, en Fundació Bancària ”la Caixa”, en compliment de la Llei de Caixes d’Estalvis i Fundacions Bancàries, de 27 de desembre de 2013.
 
”la Caixa” es crea a partir de la fusió, l’any 1990, entre la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis de Catalunya i Balears, fundada el 1904, i la Caixa d’Estalvis i Mont de Pietat de Barcelona, fundada el 1844. Des dels seus inicis, ”la Caixa” es va dedicar de manera prioritària a l’estalvi familiar i a oferir a tots el seus clients una assegurança per a la vellesa, quan encara no existia aquest tipus de prestació social a Espanya.
 
Així, des dels seus orígens, ”la Caixa” es va caracteritzar per un fort compromís social i una vocació de treball a favor de l’interès general, tant a través de la seva activitat financera com de la seva Obra Social, que finança i manté activitats de caràcter social, educatiu, cultural i científic.
 
Aquesta vocació de servei s’ha mantingut al llarg de tots aquests anys i es reforça amb la creació de Fundació Bancària Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, ”la Caixa”. 
 
La Fundació Bancària ”la Caixa” gestiona de manera directa l’Obra Social que ha caracteritzat històricament ”la Caixa” i, a més a més, agrupa a Criteria CaixaHolding totes les participacions accionarials del Grup ”la Caixa”, en sectors com l’energètic, les infraestructures, els serveis i el negoci immobiliari, i a CaixaBank, el grup financer líder en banca minorista en el mercat espanyol
 
Amb la Fundació Bancària ”la Caixa”, es mantenen, enforteixen i desenvolupen els àmbits d’actuació fonamentals de ”la Caixa” des dels seus orígens: el financer, l’empresarial i el social, la seva raó de ser.
 
La Fundació Bancària ”la Caixa” manté el pressupost de la seva Obra Social en 500 milions d’euros el 2014, per setè any consecutiu, fet que la situa com la primera fundació privada d’Espanya i una de les més importants del món.